Een greep uit ons aanbod

1. EHBO-zalf

Een zalf die een wijd toepassingsgebied heeft. Te gebruiken bij kleine brandwonden, schaafwonden, bloeduitstortingen, snijwonden en insectenbeten. Ze verlicht de pijn of jeuk en helpt bij een sneller herstel.Kortom een zalf die iedere moeder graag in huis wil !
Mogelijk met kinderen vanaf 10 jaar

2. Siropen voor de winter

Je kan de winterse kwaaltjes voor zijn door je weerstand een flinke boost te geven met een vlierbessen- of vlierbloesemsiroop, ook echinacea speelt hier mee. Of indien de verkoudheid of griep toch gewonnen heeft kan je deugd hebben van een verlichtende siroop. Hoe dan ook, recepten die de moeite waard zijn om te leren kennen .
Mogelijk met kinderen vanaf 6 jaar.

3. Verzachtende infusies

Kruideninfusies kunnen een ondersteunende werking hebben bij tal van kwaaltjes.
Misschien heeft u wel al heel lang last van een slechte spijsvertering?
Of werkt de stoelgang niet goed mee?
Last van een kriebelhoest , een zere keel?
Problemen met inslapen of stress?
Allergieën die u parten spelen?
Uw geheugen werkt soms niet goed mee ?
Deze lijst kan heel lang worden , want infusies zijn een makkelijke manier om te genieten van de heilzame werking van kruiden op verschillende vlakken.  Bovendien kan je er een origineel geschenk voor een geliefde van maken.
Mogelijk met kinderen vanaf 6 jaar.

4. Kruidenzakjes voor in bad

Een ontspannend bad, eentje dat je net opkikkert, je metabolisme een boost geven, je verstopte neus ontstoppen, ... Ook in onze badkamer hebben kruiden een rol te spelen. Op een aangename manier verlichten ze je kwaaltjes, terwijl jij geniet van het warme water. Al hoeft het natuurlijk niet altijd alleen maar verlichtend te werken , het kan ook gewoon een mooi geschenk zijn.
Mogelijk met kinderen vanaf 4 jaar.

5. Een kruidige luchtverfrisser

Er zijn tal van luchtverfrissers te vinden op de markt. Maar vaak zijn ze duur en ruiken ze niet echt natuurlijk. Wat dacht je van een luchtverfrisser die je zelf gemaakt hebt? Die je heel eenvoudig opnieuw kan maken? Die een mooi kleurtje heeft? Eentje die aangepast is aan jouw persoonlijke voorkeur. De mogelijkheden zijn quasi eindeloos!
Mogelijk met kinderen vanaf 8 jaar.

6. Tips om je huis te onderhouden met kruiden

Ook op vlak van schoonmaken kunnen kruiden en natuurlijke ingrediënten een milieuvriendelijker en vaak goedkoper alternatief zijn. Ze helpen bij het bestrijden van insecten, verjagen kookgeurtjes, helpen meubels onderhouden en helpen bij het opfrissen van textiel. Veel eenvoudige tips om het huishouden op een milieuvriendelijke, maar niet meer uitputtende manier te ondernemen.